Skip to Content

SPREEK DE TAAL

Je hebt het al voor elkaar. Nu is het tijd om een consistente en professionele aanpak te hanteren bij het beschrijven van jouw dagelijkse werkzaamheden. Dit glossarium zal jouw woordenschat en algemene expertise vergroten door middel van een uitgebreide A-Z lijst van kappersterminologie.

A

HAAR MET NATUURLIJKE SUPERTEXTUUR - PERFECT IN MODEL GEBRACHT.

Afro-Caribisch haar is zichtbaar speciaal - het vormgeven ervan vereist professionele vaardigheden en meerdere technieken. Het knippen van een afro is als het boetseren van een 3D kunstwerk. Balans is super belangrijk, evenals het begrijpen van het gewicht en de dichtheid van het haar. De klassieke ronde afro is ontstaan tijdens de Flower Power-beweging.

B

EXPERTS GEBRUIKEN TWEE VERSCHILLENDE TONDEUSE MESJES OM EEN ZACHTE EN SUBTIELE FADE TE CREËREN.

#nofilter: dit is een techniek die is geïnspireerd door het intensieve gebruik van filters op Facebook en Instagram. Om een wazig, gefilterd effect te bereiken, hebben ervaren barbers deze specifieke kunst ontwikkeld door twee verschillende tondeusegereedschappen te gebruiken om een wazige look te creëren binnen een Fade. De kunst is om scheermessen te gebruiken die variëren in snijhoek en ook in grootte van het mes. De afwijking creëert de naadloze blend.

DIY-GEÏNSPIREERDE MANIER OM EEN KAPSEL TE CREËREN MET BEHULP VAN TONDEUSES.

Geïnspireerd door de renaissance van de met tondeuses gecreëerde kapsels en de DIY-mentaliteit om ze thuis na te maken. Een sterk modestatement. Expert tip: Creëer een goed gebalanceerde basis. Houd de coupe korter aan de zijkanten en iets langer aan de bovenkant. Houd de zijkanten boven de slapen. Gebruik een 90° elevatie om de botstructuur te complimenteren en de snit mannelijk te houden. Gebruik een professionele trimmer om de contouren van het kapsel vorm te geven. Het kan geïnspireerd zijn op DIY, maar moet afgeleverd worden door een professional.

C

ELEKTRISCH APPARAAT OM DE MEESTE MODERNE KAPSELS TE CREËREN. MAAKT VARIABELE LENGTES EN MESINSTELLINGEN MOGELIJK VOOR HET KNIPPEN VAN INDIVIDUEEL HAAR.

Een onmisbaar apparaat in de toolkit van elke barber. Voor het eerst ontwikkeld door Leo Wahl in 1920, is er nu een enorme keuze aan tondeuses beschikbaar op de markt. Uw persoonlijke smaak en gebruiksvoorkeuren zullen van bepalend belang zijn voor de tondeuse die u kiest. Of het nu een eenvoudige oplossing is of een zeer gespecialiseerde, kabel of geen kabel, metaal of leer, de keuze is aan u.

D

Veel klassieke verzorgings- en barberstijlen zijn zeer afhankelijk van een sterke definitie van lijnen en contouren in hun ontwerp. Bijvoorbeeld, klassieke kapsels met een geleidelijke fade creëren definitie rond de nek voor een scherpe afwerking.

E

HOEWEL ER EEN TREND IS OM BINNEN EEN KAPSEL EEN ZEER STERKE SCHEIDING TE MAKEN, IS DE LAATSTE TIJD DE 'EFFORTLESS PARTING' IN OPMARS.

Deze techniek zorgt ervoor dat de persoon die de coupe draagt zich niet hoeft vast te leggen op één scheiding en het haar vrij kan laten bewegen van links naar rechts.

F

GRADUATIE: VAN NUL NAAR 'HELD'. EEN VERPLICHTE TECHNIEK IN DE MODERNE VERZORGINGSWERELD.

De essentie van een fade is de naadloos gegradueerde gewichtslijn die op een op maat gemaakte hoogte wordt gezet. De fade kent vele variaties en is een basistechniek om in je repertoire te hebben. Wanneer je hem onder de knie hebt, kan hij worden toegepast bij Low Fades, High Fades, Skin Fades, Razor Fades (waarbij een mesje wordt gebruikt om scherpte te creëren) en Curly Fades. De gewichtslijn kan de vorm van het hoofd volgen of horizontaal gevormd zijn. Beheers de fade en je wordt een expert in precisieknippen.

CREËER EEN AANDACHTSPUNT IN HET KAPSEL VAN EEN KLANT, EEN INDIVIDUEEL OP MAAT GEMAAKT DETAIL DAT EEN BLIKVANGER IS

Streef naar een blikvangende afwerking en zorg ervoor dat uw klant voor een fotograaf zou kunnen verschijnen als ze weggaan. Accentueer de omtrek, voeg extra detail toe aan de baard, wenkbrauwen of achterkant van het hoofd - creëer een speciaal aandachtsgebied. Gebruik uw smartphone om door de lens te kijken, zoom in en uit om het focuspunt te vinden.

G

DE ESSENTIE TOT ALLE FADES EN TAPERS, DIT IS EEN ZEER PRECIEZE SNIJTECHNIEK OM VOLUME TE CREËREN.

De belangrijkste techniek om verzorgde kapsels te creëren, gebaseerd op precisie, discipline en attitude. Graduatie wordt in dit geval gebruikt om een overgang te creëren van kort haar in de omtrek, waarbij volume en lengte langzaam naar boven worden opgebouwd. De ultieme techniek om onder de knie te krijgen om een meester te worden in je vakmanschap. Precisie en een gestructureerde aanpak zullen helpen om resultaten te creëren die klanten in verwondering achterlaten.

H

EEN LIJN DIE VAN RECESSIE TOT RECESSIE LOOPT OP HET WIJDSTE DEEL VAN HET HOOFD.

De juiste positie voor een Horseshoe Sectie hangt af van de botstructuur, de textuur en de dichtheid van het haar, en een goed idee van het te creëren concept. Deze sectie wordt veel gebruikt in de hedendaagse verzorging. Meestal bevindt de sectie zich op het breedste deel van het hoofd, dat lijkt op de U-vorm van een hoefijzer, het gebied waar een hoed op rust vanwege de omtrek en breedte van het hoofd.

I

DIT KAPSEL, DAT GEÏNSPIREERD IS OP DE IVY LEAGUE UNIVERSITY STUDENTEN, VINDT ZIJN OORSPRONG IN DE VERENIGDE STATEN.

Het is een soort crew cut waarbij het haar aan de voorkant van het hoofd lang genoeg is om te stylen met een zijscheiding. De kruin en de zijkanten zijn kort geknipt.

J

Een andere Amerikaanse klassieker is de Jheri Curl; een permanent wave kapsel dat populair was onder Afrikaanse Amerikanen tijdens de jaren 80 en begin jaren 90. Dit kapsel werd uitgevonden door de kapper Jheri Redding en geeft de drager een glanzende, los gekrulde look.

 

K

NAAST DE STMNT GROOMING GOODS HEEFT ELKE BARBER ZIJN ESSENTIËLE BENODIGDHEDEN NODIG.

Een goede tondeuse met verschillende beschermers is essentieel, aangevuld met kammen van verschillende breedtes en een schaar van goede kwaliteit, aangezien voor sommige kapsels een schaar nodig is in plaats van een kam.

L

EEN SUPERNAUWKEURIGE MANIER OM DE HAARLIJN AF TE WERKEN, WAARBIJ EERST EEN TRIMMER EN DAN EEN MESJE WORDEN GEBRUIKT OM DE ULTIEME SNIT TE CREËREN.

Scherpe randen en een duidelijke line-up tonen het niveau van het ambachtelijke vakmanschap en de kwaliteit van het werk. Evenwicht en scherpte rond de randen benadrukken deze onderscheidende 2-dimensionale geometrie. Expert tip: Voeg een sprietsje STMNT Hairspray toe aan de omtrek, wrijf vervolgens een beetje talkpoeder in de handpalmen, doop de trimmer erin voordat u die scherpe contouren afwerkt. Het witte poeder zorgt voor extra contrast wat er prachtig uitziet. Dit is hoe u de scherpst denkbare contouren creëert.

IN DE MODERNE VERZORGINGSWERELD DRAAIT HET NIET ALLEEN MAAR OM FADES. VANDAAG DE DAG HEEFT EEN BARBER HET VOLLEDIGE REPERTOIRE AAN TECHNIEKEN NODIG OM MANNELIJKE STIJLEN TE CREËREN, ZELFS OP LANGER HAAR.

Weten hoe je langer haar moet knippen, stylen en behandelen helpt op vele manieren. Denk maar aan langere baarden. Zelfs de basisvaardigheden van het föhnen kunnen worden geperfectioneerd als u met lang haar werkt. Expert tip: Een square layering techniek is ideaal om een modern eigentijds lang haar statement te maken.

M

Bekend als het "zakenkapsel vooraan, feestkapsel achteraan", werd de mullet gedragen door een waaier van artiesten. In de afgelopen jaren heeft het een comeback gemaakt. Tegenwoordig combineren klassieke barberssstijlen de mullet met een side fade.

N

DE ULTIEME SAMENSMELTING VAN BARBERING EN HAIRDRESSING - DE DRIJFVEER ACHTER STMNT

De beschrijving van de evolutie van het barbering. In Nu Skool wordt de ambacht en kunst van het kappersvak vermengd met traditionele kapsels uit de Barbershops. Een mix van klassieke stijlen met geavanceerd knipwerk om tegemoet te komen aan de moderne verzorgingsklant. Er worden looks gecreëerd met behulp van allerlei tools en producten, met een goed begrip van het kappersvak dat resultaten oplevert waarmee je echt een statement maakt.

O

DE DEFINITIE VAN KLASSIEK BARBERING GEÏNSPIREERD DOOR KAPSELS VAN DE JAREN 1920 TOT 1950.

Vroeger toen een barbershop het middelpunt van de gemeenschap was. Vormen en modellen geïnspireerd op de jaren 1920 tot 1950, toen kapsels een onderscheid maakten tussen inkomen en status. Een bankier had een ander kapsel dan een arbeider - hoe hoger de status, hoe langer de zijkanten, zij konden het zich veroorloven om elke week naar de barber te gaan voor een knipbeurt en een scheerbeurt. Vandaag de dag is Old School gewoon modieus - het dragen van een driedelig pak met een scheermesje is absoluut in de mode.

P

DE HAARLIJN OP HET HOOFD, GEMAAKT DOOR HET HAAR TE VERDELEN MET EEN KAM.

Het maken van een scheiding is een basisvaardigheid die je onder de knie moet hebben, een solide sectiepatroon is de basis voor een technisch, opvallend kapsel. Traditioneel gekamd voor een gladde achterkant of een comb over finish. De laatste jaren is het populair geworden om een focuspunt te creëren door een geschoren scheiding te maken. Scheidingen variëren in lengte, richting en breedte. Houd het altijd precies.

Q

DE VETKUIF WAS OORSPRONKELIJK EEN REACTIE OP DE STRENGE KORTE KAPSELS VOOR MANNEN DIE TIJDENS DE OORLOG POPULAIR WERDEN.

Het is een kapsel dat de jaren 1950 pompadour, de jaren 1950 flattop, en soms de mohawk combineert.

R

HET SCHEERMES IS EEN UNIEK STYLINGINSTRUMENT, DAT KAN WORDEN GEBRUIKT NAAST DE TRADITIONELE SCHAARSNIT

Bij een scheermessnit gaat het om het creëren van een lichtere, piekerige look. Het gaat erom zeer lichte secties haar te creëren die praktisch zweven. Dit creëert een zeer rock n' roll type look die de indruk geeft van moeiteloos cool.

S

EEN VERZORGINGSMETHODE DIE EEN KLASSIEKER IS GEWORDEN - HET IS GEEN KAPSEL OP ZICH, MAAR EEN MANIER OM HET HAAR TE STYLEN.

Een sterke pommade is nodig om het haar naar achteren en weg van het gezicht te houden, maar deze look kan worden gestyled ongeacht de lengte van het haar.

T

TERWIJL EEN TRIMBEURT IETS IS WAT KAPPERS KENNEN, KAN EEN TRIMBEURT IN BARBERINGSTERMEN OOK EEN VERNIEUWING VAN EEN SIDE FADE INHOUDEN.

Kapsels die beginnen met een skin fade kunnen zeer snel groeien. Bij andere kapsels, zoals de pompadour, wordt alleen de bovenkant regelmatig getrimd.

U

DIT KAPSEL IS AL POPULAIR SINDS DE JAREN 1910 EN WINT NU NOG STEEDS AAN POPULARITEIT.

De look is beroemd om zijn sterke ontkoppeling tussen een beduidend langere bovenkant en zeer korte zijkanten, zonder enige fade.

V

Deze term verwijst naar een specifieke vormsnit rond de nek van het haar - de natuurlijke of vierkante contouren van de haarlijn worden vervangen door een V-vorm. Deze stijl wordt soms gecombineerd met het Ivy League kapsel.

W

ZOALS DE NAAM AL ZEGT, IS DIT HET GEBIED IN EEN KAPSEL DAT HET MEESTE GEWICHT HEEFT.

Meerdere lagen kunnen samenkomen in dit gebied, of als er geen lagen aanwezig zijn, wordt het haar geknipt om bovenop zichzelf te vallen; waardoor er gewicht ontstaat in dat specifieke gebied. Bij het klassieke barbering blijft de gewichtslijn soms op de bovenkant van het hoofd.

Z

Een zero fade is een van de kortst mogelijke kapsels; het haar wordt op de kleinst mogelijke lengte afgeknipt. Er is meestal nog een lichte schaduw, dus het is geen volledig gladgeschoren look. In tegenstelling tot skin fades, laat deze stijl nog een haar stoppels zichtbaar.

#MAKEYOURSTMNT
EDUCATIE