Skip to Content

STMNT X DEFER

WE GAAN DOOR MET HET VORMEN VAN EEN MERK MET EEN DOEL. DE STMNT CREATORS HEBBEN HUN KRACHTEN GEBUNDELD MET GERESPECTEERD KUNSTENAAR DEFER OM JOU IETS ECHT BIJZONDERS TE BIEDEN...

OVER DEFER

Defer (@deferk2s) is afkomstig uit LA; een gerespecteerd kunstenaar en integraal onderdeel van de Los Angeles street art scene sinds het midden van de jaren 1980.

Zijn werk is direct herkenbaar door zijn kenmerkende expressieve stijl die de grenzen tussen graffiti, typografie en beeldende kunst doet vervagen. Defer is een van de meest invloedrijke ontwerpers in zijn vakgebied.

Zijn kunst was al te zien op producten van Nike en Beats by Dre (om er maar een paar te noemen). Het is een contrast tussen licht en donker. Monochromatisch en gekleurd. Van zorgvuldige herhaling tot een bijna ongecontroleerde natuur van hectische structuren. Voor Defer worden ervaringen uit het verleden - lagen van het leven - weerspiegeld in zijn schilderijen.

Hij beschrijft het als een vorm van spirituele taal die door elk medium stroomt; veelzijdige vegen van zeer gedetailleerd lijnwerk met verborgen dieptes achter het schrift. De soepelheid van de letters beweegt organisch als een hybride van vele stijlen samenkomen, zoals scherpe hoekige lijnen gekoppeld aan sierlijk schrift.

We zijn er trots op om samen te werken met zo'n inspirerend persoon. We presenteren Defer's exclusieve STMNT-geïnspireerde ontwerp op een gelimiteerde oplage van onze All-in-One Cleanser (300ml).

"IN MIJN WERK DRUK IK MIJZELF OP EEN OPRECHTE MANIER UIT. MOGE HET ANDEREN INSPIREREN OM TE CREËREN EN ZICHZELF TE UITEN."

– Defer.

HET CREATIEVE PROCES

Gewaardeerd kunstenaar Defer (@deferk2s) deelt zijn gedachten en proces over het ontwerpen van het Limited Edition design voor onze STMNT All-in-One Cleanser (300ml), een samenwerking van onze 2022 Artist Edition.

"Het proces van het creëren van dit kunstwerk voor STMNT begon met het vinden van een manier om mijn kunst op een oprechte manier uit te drukken. Daarnaast was het belangrijk om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier werd afgebeeld." – Defer.

Bij het maken van ons op maat gemaakte STMNT ontwerp, wilde Defer trouw blijven aan zijn kenmerkende kalligrafische stijl, terwijl hij ook onze merkethos wilde weerspiegelen; het creëren van een ontwerp dat een gedurfd statement zou maken.

In overeenstemming met zijn stijl, begon Defer met lettervormen waar het brandpunt zich concentreert op de merknaam 'STMNT' als typografie - voordat het, zoals Defer beschrijft, abstract wordt uitgewist". Dit wordt in het hele werk herhaald met sierlijke ontwerpen die met de hand zijn geschilderd in een originele stijl om een werkelijk uniek kunstwerk te creëren. Voor Defer staat het opzettelijke gebruik van goudverf voor "een hoger niveau van begrip en verlichting in bovennatuurlijke zin". Net als in al zijn kunstwerken was het ook hier voor Defer belangrijk om een sublieme staat van expressie te bereiken, die zowel esthetisch als spiritueel grootsheid vertegenwoordigt".

"HET VOELT ALSOF IK MIJN INNERLIJKE GEEST UITDRUK... IK HOU VAN SCHILDEREN MET HET EENVOUDIGSTE GEREEDSCHAP, PENSELEN, VERF EN WATER."

  – Defer.

#MAKEYOURSTMNT
EDUCATIE